Inloggen

Bijbelrooster

Voor deze week is er geen Bijbel leesrooster. Het Bijbel leesrooster van week 28 is hieronder te lezen.


BIJBEL LEESROOSTER WEEK 28

Bijbelrooster voor de komende week (week 28) (thema: Vriendelijkheid)

N.a.v. de verkondiging over Titus 3:1-7 (uit prekenserie Vrucht van de Geest)

 

Maandag 9 juli

2 Korinthe 6:1-13            

In vers 6 noemt Paulus vriendelijkheid als een eigenschap van een dienaar van God. Hoe is dat in mijn eigen leven? Ben ik vriendelijk naar anderen toe? Hoe kan ik groeien in vriendelijkheid?

 

Dinsdag 10 juli

Genesis 31:1-5                 

Jakob merkt dat Laban niet meer zo vriendelijk tegen hem is. Tegen wie ben ik onlangs niet vriendelijk geweest? Wat is het gevolg daarvan? Hoe kan ik weer vriendelijk tegen hem/haar gaan doen?

 

Woensdag 11 juli

Spreuken 26:24-26         

Uit vers 25 blijkt dat iemand heel vriendelijk kan spreken, maar in zijn hart door en door vals kan zijn. Is dit herkenbaar voor mij? Ben ik wel eens heel vriendelijk geweest naar iemand toe, terwijl ik van binnen anders tegen hem of haar aankeek? Wat kan ik eraan doen om dit in de toekomst te voorkomen?

 

Donderdag 12 juli

Handelingen 28:1-10     

Paulus is op Malta aangekomen. Wat opvalt is de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking (zie vers 2, 7 en 10). Vriendelijkheid en gastvrijheid gaan in de Bijbel hand in hand. Maar gaan ze in mijn dagelijkse leven ook hand in hand? Ben ik zelf gastvrij?

 

Vrijdag 13 juli

Galaten 5:13-26               

In vers 22 en 23a noemt Paulus de vrucht van de Geest. Bewust zegt hij geen "vruchten" maar "vrucht". Waarom gebruikt Paulus een enkelvoud, terwijl hij vervolgens 9 kenmerken opsomt? Wat heeft 'vriendelijkheid' met de andere delen van de vrucht van de Geest te maken?

 

Zaterdag 14 juli

Galaten 5:13-26  

We lazen dezelfde tekst als gisteren. Dit keer met een stelling bij vers 22 en 23a. Reageer op de volgende stelling:                                              

'Vriendelijkheid' is het deel van de vrucht van de Geest waarin ik nog het meest moet groeien."
Over ons

De Bethel is een gemeenschap van mensen. Het geloof in God bindt ons samen. Hoe verschillend we ook zijn, we zijn één door Jezus Christus onze Heer.

De Bethel is ook een gebouw waar wij samen komen. We zijn alle dagen van de week gemeente van Jezus Christus, maar dat wordt vooral zichtbaar op de zondag als we samenkomen. Ook u bent van harte welkom! Elke zondag zijn er diensten om 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons

Chr. Geref kerk Emmen
Sterrenkamp 14
7811 HB Emmen
0591-619100
> Routebeschrijving