Inloggen

Bijbelleesrooster week 51

Bijbelrooster voor de komende week (thema: Heb jij ook zo’n dorst?)
N.a.v. de verkondiging over Jesaja 55

Maandag 17 december
Johannes 7:37-44    

Jezus nodigt iedereen uit die dorst heeft om bij Hem te komen en te drinken. 
Wat bedoelt Jezus daar precies mee? Heb ik er moeite mee om bij Jezus te komen drinken of verlang ik daar juist naar? Waarom?

 

Dinsdag 18 december
Johannes 4:1-14    

Lees vers 13 en 14 nog een keer. Drink ik in mijn dagelijkse leven het water dat Jezus geeft? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waaruit blijkt dat in mijn leven?

Woensdag 19 december
Openbaring 21:1-8    

Uit dit gedeelte blijkt dat ons leven op twee mogelijkheden kan uitlopen. Wie bij Jezus is gekomen en gedronken heeft uit de bron, zal leven. Wie niet bij Jezus is gekomen en niet gedronken heeft uit de bron, zal sterven (tweede dood > vers 8). Maakt mij dit niet des te meer gedreven om andere mensen met de liefde van Jezus te bereiken? Hoe geef ik dat vorm in mijn leven?

 

Donderdag 20 december
Psalm 145    Vergelijk vers 18 met Jesaja 55:6. Hoewel God niet afhankelijk is van ons, vraagt Hij wel een bepaalde houding/actie om Zijn nabijheid te ervaren. Wat vraagt God van mij? En geef ik daar ook gehoor aan in mijn dagelijkse leven?

Reageer op de volgende stelling: Als je God niet zoekt, zul je Hem ook niet vinden!

 

Vrijdag 21 december
Zacharia 1:1-6    

Zacharia moet het volk op het hart drukken om weer terug te keren naar God, dan zal God ook weer terugkeren naar het volk. Iets dergelijks zagen we ook in Jesaja 55:7. Ben ik in mijn leven al teruggekeerd naar God? Zou ik mij niet elke dag weer terug moeten keren naar God?

 

Zaterdag 22 december
Openbaring 22:14-17    

Vers 17 begint met de Geest en daarna komt de bruid (de kerk van Jezus). Heb ik de Heilige Geest nodig om bij Jezus te komen en te drinken? Ervaar ik in mijn leven Gods Geest aan het werk? Zo ja, hoe dan precies?

Terug naar overzicht
Over ons

De Bethel is een gemeenschap van mensen. Het geloof in God bindt ons samen. Hoe verschillend we ook zijn, we zijn één door Jezus Christus onze Heer.

De Bethel is ook een gebouw waar wij samen komen. We zijn alle dagen van de week gemeente van Jezus Christus, maar dat wordt vooral zichtbaar op de zondag als we samenkomen. Ook u bent van harte welkom! Elke zondag zijn er diensten om 10.00 uur en 18.30 uur.

Volg ons

Chr. Geref kerk Emmen
Sterrenkamp 14
7811 HB Emmen
0591-619100
> Routebeschrijving