Jeugdactiviteiten

Jeugd van 10-12 jaar
Voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool) is er elke 14 dagen op zondagmiddag in de kerk jeugdclub 'Shine' van 16.00 - 18.00 uur. We hebben een leuk programma dat bij jouw leeftijd aansluit.
Ook is er elke week basiscatechese, afwisselend op dinsdagavond en woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de kerk (kijk hiervoor ook in de agenda). We gebruiken de methode 'He Lives'. Je bent van harte welkom!

Jeugd van 12-14 jaar
Voor de jeugd in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar (klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs) komt elke 14 dagen op zondagmiddag jeugdclub 'Faith' bij elkaar. We beginnen om 16.00 uur, in de kerk. We eindigen rond 18.00 uur, vlak voor de avonddienst dus. We hebben een leuk en afwisselend programma waarbij we soms ook naar buiten gaan voor de opdrachten.
Ook is er elke week catechisatie, afwisselend op dinsdagavond en woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in ons kerkgebouw (zie de agenda). We gebruiken hiervoor de methode 'Follow Up'.

Jeugd van 15-17 jaar
Voor de tieners van 15 t/m 17 jaar (klas 3 en 4) wordt eens per 14 dagen op zondag in de kerk van 19.30 (na de avonddienst) tot 21.30 uur jeugdclub 'Echo' georganiseerd. We hebben een leuk programma dat bij jouw leeftijd aansluit.
Daarnaast is er elke week catechisatie voor deze leeftijdsgroep, net als bij de andere catechisatiegroepen afwisselend op dinsdagavond en woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de kerk (zie de agenda). Ook hier gebruiken we de methode 'Follow Up', maar dan het vervolg.

Jeugd 18+
'Filia' is de jeugdclub voor de jeugd van 18 jaar en ouder. Lijkt het je leuk deze groep te bezoeken, neem dan contact op met Herbert en/of Laura Bom.
Ook voor deze groep is er catechisatie, eens in de 14 dagen in de pastorie (Ronderbrink 116) onder leiding van onze predikant, ds. H.J. Vazquez. Elke 2 weken op dinsdag, van 20.30 - 21.30. Heb je belangstelling, neem dan contact op met de predikant. Je bent van harte welkom!

Belijdeniscatechisatie
Als je belijdenis van je geloof wil doen, is het volgen van belijdeniscatechisatie een goede voorbereiding. Wil je meer informatie of deelnemen aan de deze catechisatie neem dan contact op met de jeugdouderlingen of onze predikant. Tijdens de belijdeniscatechisatie worden de belangrijke thema’s rondom geloven en de kerk behandeld. Er wordt gekeken naar wat de Bijbel daarover leert en welke lessen er te trekken zijn uit de belijdenisgeschriften. Afgelopen Pinksterzondag heeft er weer een belijdenisdienst plaats mogen vinden. Wil jij ook belijdeniscatechisatie volgend seizoen volgen? Neem contact op met de jeugdouderlingen of onze predikant.

Clubcommissie
De clubcommissie bestaat uit leiders van de jeugdclubs. Zij organiseren activiteiten voor de jeugd vanaf 10 jaar, zoals clubkamp, startweekend, een schaatsuitje en de reguliere clubbijeenkomsten.

That's the Spirit-diensten
Elke maand is er een TTS-dienst in onze gemeente. Een dienst waarin het Woord van God centraal staat met gebed en aanbidding. De comissie tweede dienst (C2D) verzorgt naast de TTS ook de andere tweede diensten. Vragen, opmerkigen of opbouwend kritiek? Mail!

Actief worden in het jeugdwerk?
Er zijn meerdere mogelijkheden om actief te worden in het jeugdwerk in onze gemeente. Voor een aantal functies hebben we een functieprofiel, zie onder. Voel je je aangesproken of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met de jeugdouderlingen.
Profiel jeugdpastoraal bezoeker
Profiel catecheet
Profiel clubleider

Meer vragen?
Vraag het de jeugdouderling Jan Dubbelhuis of jeugddiaken Herbert Bom.
Over ons

De Bethel is een gemeenschap van mensen. Het geloof in God bindt ons samen. Hoe verschillend we ook zijn, we zijn één door Jezus Christus onze Heer.

We zijn alle dagen van de week gemeente van Jezus Christus, maar dat wordt vooral zichtbaar op de zondag als we samenkomen. Ook u bent van harte welkom! Elke zondag zijn er diensten om 9.00 of 10.30 uur en 14:00 uur of 17:00 uur; zie hiervoor de agenda.

Volg ons

CGK Emmen - de Bethel
Vanaf 6 februari '22 gaan wij proefwonen in De Ichthus te Emmermeer. Alle diensten en activiteiten vinden dan hier ook plaats:

Walstraat 21
7815 RA Emmen
.
> Routebeschrijving